Rutger Bulsing

Image
“Bij younique kan ik mijn veelzijdigheid en gedrevenheid ultiem gebruiken door de wisselende vraag van stijlen en kwalitatief zeer hoogstaande shows.”

Opleiding

Conservatorium van Tilburg

Ervaring

  • Rutger volgde zanglessen bij Charlotte van Koningsvelt, Annetje van der Meer en Marc Garcia. 
  • Bellboy in Titanic en Ensemble bij Musicals in Concert. 
  • Rutger was te zien als Alfred in de Duitse versie van Tanz der Vampire, in de Italiaanse versie van Evita en de Nederlandse versies van Les Miserables en My Fair Lady. Rutger was onlangs te zien als dhr. Arnoldi in de musical Ciske de Rat.
  • Rutger is een acteur van het eerste uur bij Soldaat van Oranje. Hij begon als ensemble, maar inmiddels heeft Rutger negen verschillende rollen in Soldaat van Oranje gespeeld: drie hoofdrollen en zes kleinere personages. Daarnaast was hij ook actief als Assistent Resident Director en Dance Captain.
  • Naast acteur is Rutger ook actief als schrijver en vertaler van theatervoorstellingen. Zo heeft hij de Nederlandse vertaling gemaakt voor Jekyll and Hyde en Scrooge the Musical. Tevens heeft hij het script geschreven voor Zigana de Musical en Merlijn. Rutger schrijft nog regelmatig liedteksten, vertalingen en scripts voor verschillende producties 

Binnen Younique Entertainment

Zanger, Acteur, Entertainer