Pauline du Bois

Image
"Muziek ontroert, verwondert, verbindt en maakt ons blij! Mijn passie voor zingen kan ik bij Younique delen met een team van getalenteerde en gepassioneerde artiesten die met elkaar entertainment een bijzondere ervaring maakt"

Opleiding

Pauline du Bois studeerde af aan de Rotterdams dansacademie met als specialisaties jazzdans, moderne dans en tapdans. Al tijdens haar opleiding volgde ze prive zanglessen bij Jeanne Companje en Maria Rondel. Verder volgde zij spellessen van Lucas Borkel en Johan Greter.

Ervaring

  • Al tijdens de opleiding en daarna danste en zong ze in verschillende show groepen zowel in binnen als buitenland. Ze danste bij verschillende televisieshows zoals Telebingo, de Holliday show, Kangaroo etc. In de Efteling danste en zong ze een seizoen in de sprookjesshow en in Slagharen maakte ze deel uit van de groep Medley vocals on route die de zomershow in het park verzorgde. Ook werkte ze in de theater restaurants Schellings en het Prinsestheater in Rotterdam. 
  • Na de opleiding heeft zij in diversen musicals gespeeld zoals onder andere: Pump boys and dinettes, West side story, Grease, Alladin, Romeo en Julia, Dancing Queen en Circus Monetti van de stichting de Zonnebloem. 
  • Naast musical zingt of zong zij in diversen bands zoals The disco discipels en Hollywood Boulevard. Verder bij Friends in Concert (musical concerten), Verona meets Broadway (een ontmoeting van opera en musical), La douce France (een avondvullend theaterprogramma met Franse chansons), Dit is een plek… (een programma met mooie Nederlandse liedjes) en de close harmony zanggroep Princeless. Al vanaf 1999 steeds maakt zij deel uit van de groep Voulez Vous, een ABBA-bootleg band. 
  • Ook geeft ze naast het zelf zingen en dansen dans en zanglessen aan verschillende balletscholen en instellingen o.a. bij het Holland Dance Festival.  Aan Codarts, Hogeschool voor de kunsten Rotterdam geeft ze dans, zang/dans en didactiek lessen aan de afdelingen van de docentenopleiding dans en aan de Muziektheater opleiding. Naast deze lessen geeft ze workshops bij bedrijven werkt ze als choreografe en zangdocent voor verschillende bureaus.

Binnen Younique Entertainment

Zangeres, Actrice