Lieke Daniels

Image
“Ik ben altijd blij als de mooiste jurken weer de kast uit mogen, want de energieke shows van Younique zijn een genot voor zowel het publiek als voor mijzelf!”

Opleiding

Vioollessen van Elly Brouwers aan de muziekschool in Sint-Michielsgestel. Vooropleiding van het conservatorium in Tilburg bij de vlaamse vioolvirtuose Jenny Spanoghe, waar ze na het behalen van haar gymnasiumdiploma haar vioolstudie in 2010 mocht vervolgen in de vakopleiding, die ze in 2014 cum laude afrondde. Zij vervolgde haar studie bij Natalia Gabunia en behaalde in juni 2016 haar masterdiploma. Ook volgde Lieke altvioollessen bij Jenny Spanoghe en speelt regelmatig altviool in kamermuziek- en orkestverband. Ze volgde masterclasses bij onder andere Mikhail Bezverkhny, Liesbeth Debruyne, Marc Tooten, Dan Zhu, Elina Vähäla, Graf Mourja, Dora Schwarzberg en Shlomo Mintz.

Ervaring

  • Lieke is concertmeester geweest bij zowel het Euregio Jeugdorkest als het Tilburgs Festival Orkest en geeft les bij Key4Music in Best en bij de Boerderij in Son&Breugel.
  • Ze is te zien als violiste bij Guido’s Orchestra (bekend van Symphonica in Rosso) en speelt regelmatig in verschillende tijdelijke ensembles met uiteenlopende bezettingen en als soliste.

Binnen Younique Entertainment

Violiste