Jurko van Veenendaal

Image
“Zingen bij/met Younique geeft mij iedere keer de kans om mensen mee te nemen in een belevenis. Het gaat verder dan alleen een liedje zingen...Younique neemt de mensen mee in een ervaring en daar een onderdeel van mogen zijn is iedere keer weer een avontuur en supergaaf!”

Opleiding

Brabants Conservatorium, Afdeling Muziektheater en volgde als hoofdvak Zang bij Edward Hoepelman. Spellessen kreeg hij van Anna Uitdehaag en Minou Bosua.
 Jurko volgde onder andere workshops bij Lenette van Dongen, Pia Douwes, Willem Nijholt en Paul de Leeuw.
 Tevens haalde hij zijn eerste graad in de Meissner-acteermethode en volgde hij zang- dans- en spellessen bij de MusicAllFactory in Tilburg.
 Momenteel volgt Jurko zanglessen in de Lichtenberg methode bij Ingrid Voermans in Den Haag.

Ervaring

  • Jurko was backgroundvocalist tijdens de La Luna World Tour van Sarah Brightman
  • Nadat hij meewerkte aan de perspresentatie van de musical Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer? begon hij zijn professionele musicalloopbaan in Duitsland, waar hij in Stuttgart de hoofdrol van Alfred speelde in de zeer succesvolle musical Tanz der Vampire onder regie van Roman Polanski. In België werkte hij voor de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen waar hij understudy was voor de rol van Charly Kringas in de musical Merrily, We Roll Along. Terug in Nederland speelde Jurko soldaat Augenti in de musical Passion waarin hij samenwerkte met Stanley Burleson, Vera Mann en Pia Douwes. Daarna was Jurko te zien in de rol van Petrus in de nationale tour van Jesus Christ Superstar en was hij understudy voor de rol van Freddy Trumper in de musical Chess. In Theater Carré in Amsterdam en in het Nieuwe Luxor in Rotterdam speelde Jurko de rol van Courfeyrac in Les Misérables. In de nationale tour van de show Rocky Over The Rainbow was Jurko alternate voor de hoofdrol van John
  • Voor de rol van Petrus ontving Jurko in 2006 een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Best Aanstormend Talent
  • Om zijn passie voor reizen en zang te combineren voer Jurko als hoofdsolist mee op het cruiseschip AidaAura over de Oostzee langs Tallin, St. Petersburg, Helsinki, Stockholm, Gdynia en Kopenhagen.
  • Tevens heeft Jurko zijn eigen album uitgebracht genaamd “Elementary”.

Binnen Younique Entertainment

Zanger / Acteur / Entertainer