Eileen Schilder

Image
“Bij Younique krijg ik de ruimte om mezelf te zijn en me te laten inspireren door de diverse collega’s en de diverse muziekstijlen”

Opleiding

Eileen heeft 2 jaar klassieke zangles gevolgd aan de Muziekschool in Bussum. Daarna is ze overgestapt naar de Amerikaanse zangpedagoog George Webb om zich volledig toe te leggen op de Lichte Muziek. Tevens is ze aan de Academie voor Lichte Muziek, toen nog onder leiding van John de Mol senior, cum laude afgestudeerd

Ervaring

  •  In 2000 won ze de Gooische talentenjacht 2000. Als gevolg hiervan mocht zij deel uit maken van de groep Splash, die ging deelnemen aan het Nationale Songfestival in Ahoy. Met het nummer “Close Harmony”, geschreven door Dick Bakker, behaalde Splash de tweede plaats. In 2001 heeft ze wederom deelgenomen. Dit keer met de groep Friday Night Fever. De groep eindigde op de vijfde plaats
  • Vanaf seizoen 2002-2003 is Eileen gaan touren met de succesvolle Theaterproductie Jeans. Elf seizoenen is zij hiervan het gezicht geweest en heeft ze voor vele volle zalen mogen zingen en dansen. Gedurende deze jaren heeft zij zich ontwikkeld tot Vocal Coach van het team.
  •  Van begin 2015 tot half 2016 is Eileen als Creative en Vocal Coach nauw betrokken geweest bij The TeenZ Company, een theatershow voor tieners. De eerste show van de TeenZ “The Beginning” heeft ze volledig afgerond. Hun 2de show “Pretty TalkZ” was deels van haar hand.

Binnen Younique Entertainment

Zangeres