Diederick Ensink

Image
“Op pad met Younique staat voor veel mooie zang, met een grote glimlach op mijn gezicht lekker muzikaal werken met fijne collega’s!”

Opleiding

Na een jaar vooropleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in combinatie met de MusicAllFactory voor volwassenen was Diederick klaargestoomd voor de vakopleiding Muziektheater, die hij combineerde met een deeltijdstudie Altviool.

Ervaring

  • Diederick vertolkte in de Efteling de rollen van Kwark (Titatovershow) en Repelsteeltje (Slotshow Winterefteling 2009/2010), hij speelde in (Show-) orkesten ter begeleiding van artiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Gerard Joling, Acda en de Munnik, Paul de Leeuw en Belle Perez. 
  • Jeans 20 “Let’s Celebrate”, 21 “Grown Up” en 22 “Dynamite”.
  • Kindervoorstelling Pluk van de Petteflet, waarin hij diverse rollen vertolkte (waaronder de Heen en Weerwolf, Burgemeester, Portier, Werkman en Dokter) en meerdere instrumenten bespeelde (Piano, altviool, dwarsfluit, melodica).
  • In theaterseizoen 2014/2015 speelde Diederick tot nu toe zijn recordaantal instrumenten in de muziektheatervoorstelling “Een avond met Dorus” van Albert Verlinde Entertainment. Viool, dwarsfluit, contrabas, trombone, xyolofoon, melodica en mondharmonica. Onder bezielende muzikale leiding van Ad van Dijk en Marco Braam en regie van Eddy Habbema was deze productie een hele bijzondere voor Diederick.
  • Diederick was zanger en muzikant bij Dinnershow Pandora en ook bij de theatervoorstelling “Purper’s vier jaargetijden”

Binnen Younique Entertainment

Zanger, Violist, Pianist